Handige tips voor jouw kleine badkamer!Posted by On juli 9, 2019

Ruimte inwinnen

In een kleine badkamer is het belangrijk om je kamer zo efficiënt mogelijk in te delen. Je wilt geen kostbare ruimte verspillen. De scheidingswand tussen de douche en wastafel kun je omtoveren tot handige opbergplek. Maak de muur iets breder, zodat je bijvoorbeeld je handdoeken erin kunt opbergen. Hierdoor heb je geen extra kast nodig in de badkamer. Is een toilet renovatie nodig? Dan kun je het beste kiezen voor een hangend toilet. Het randje van het waterreservoir kun je dan gebruiken voor het fonteintje. Hierdoor bespaar je ruimte. Ook kun je een spiegel boven het waterreservoir plaatsen.

Lichte kleuren

Wil je jouw kleine badkamer optisch groter doen lijken? Dan is het van belang om lichte kleuren te gebruiken. Donkere kleuren laten de ruimte automatisch kleiner lijken. Bovendien kun je slim gebruik maken van daglicht, als je ramen in je badkamer hebt. De reflectie van daglicht op lichte tegels zorgt ervoor dat het nog ruimtelijker oogt.

Grote tegels

Grote tegels zijn de beste keuze voor een kleine badkamer. Waarom? De hoeveelheid voegen bepaald hoe groot een ruimte oogt. Door voor grote tegels te kiezen zijn er minder voegen nodig waardoor de ruimte groter lijkt. Bovendien kun je vandaag de dag ook kiezen voor voegen in dezelfde kleur als de tegels, zodat ze nog minder opvallen.

Bad- en douchecombinatie

Hou je van badderen? Dan is het in een kleine badkamer slim om te kiezen voor een bad- en douchecombinatie in één. Vergeet niet een badwand te plaatsen, omdat anders de hele badkamer zeiknat wordt. Wanneer je voor een bad kiest, kun je ook kiezen voor een handig bad ombouw met opbergruimte. Ideaal voor je douchespullen en eventuele tijdschriften of boeken.

Tot slot…

Een badkamer kopen is niet iets wat je elke dag doet. Denk dus goed na over de keuzes die je maakt.

Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *